Vesieriste

 

1.12.2015 Näsin Vesijohtoliike korjasi lopultakin rikkomansa vesieristeen!

4 vuotta 6 kuukautta reklamaation jälkeen!

 Muut viat ovat edelleen korjaamatta.

Tänään kävi taloyhtiön hyväksymä uusi valvoja tarkastamassa työn. Putkiremontin valvojahan hyväksyi rikotun eristeen jo vuonna 2011. Tästähän se kiista sitten alkoi. Tarvittiin kolme sovitteluistuntoa, kymmeniä puheluita  ja lähes sata sähköpostia asian selvittämiseksi. Lopulta Näsin oli pakko suostua korjaamaan vesieriste.


Samalla vaihdettiin uusi ovi, koska Näsin alunperin asentamasta ovesta irtosi pinta.

Muutama laatta jouduttiin rikkomaan työn alussa. Meille oli jäänyt alkuperäisiä ostamiamme laattoja, joita tarjosimme käytettäviksi.

Laattojen hinnasta Näsin työpäällikö: "Me emme maksa niistä latiakaan. Antakaa tai olkaa antamatta. Jos ette anna, me hankimme tilalle vääränväriset laatat."



27.1.2015 Vesieristettä ei ole vieläkään korjattu.

Tässä kahden asiantuntijan lausunto rikotusta vesieristeestä ja korjaamisesta.

Destina Oy DI Kainulaisen lausunto:










Trebest Oy RI Järvisen lausunto: 



Asunnossamme remontti alkoi 28.2.2011 kylpyhuoneen purkamisella.
Kaikki kalusteet poistettiin, vanhat pinnoitteet poistettiin ja uusille putkille porattiin aukkoja.
Lisätyönä tilaamaamme laajennustyöhön sisältyi yhden seinän purku, kaksi uutta seinänpätkää ja oviaukon teko uuteen paikkaan.
Epäselvyyttä tuli uusien seinien materiaalista. Myyjä oli ilmoittanut materiaaliksi Siporex-palkit, joista ohuimman paksuus on 100 mm. Työnjohtaja puhui 88 mm laatoista. Seinät muurattiin silti 68 mm laatoista. Valmistaja on hakenut märkätilasertifikaatin vain 88 mm paksulle laatalle.

Ennen vesieristystä asennettiin uuteen oviaukkoon kynnys. Vesieristys tehtiin määräysten mukaan 5.4.2011 siten, että lattian vesieriste jatkui yhtenäisenä sekä seinille että uuteen kynnykseen. Lattia ja seinät laatoitettiin.
Laatoituksen reuna oviaukon kohdalla mitoitettiin tulevan karmin mukaan, mutta koska aukko oli rouhittu liian leveäksi, reunimmaiset laatat törröttivät  5 cm yli aukon reunasta.
Urakoitsija asensi uudet oven karmit 15.4.2011. Karmien alapäätä ei kolottu, vaan niiden kohdalta katkaistiin kynnyksestä pätkä pois ja samalla rikkoontui kynnykselle nostettu vesieristys.
Karmien ja seinäaukon väli täytettiin uretaanivaahdolla, joka toimi samalla karmin kiinnityksenä, yhtään ruuvia ei käytetty. Päälle asennettiin normaalia leveämmät ovilistat.
Vesieristettä ei korjattu. Ovilistan taakse uretaaniin jäi selvä reikä eteiseen.

Tässä vielä ehjä vesieriste
Karmin asennuksen jälkeen, tämä peitettiin listoilla ja työ luovutettiin 2.5.2011


Tältä se näytti kun karmi irrotettiin 13.9.2011

13-15.9.2011 oviaukon reuna valettiin suoraksi ja uudet karmit kiinnitettiin ruuveilla.
Karmit vinossa ja listat repsottivat. Työnjohtaja totesi, ettei se käyttöä haittaa.
Vesieristettä ei korjattu.

Urakoitsija korjasi karmien kiinnitystä ja suoruutta ja paikkaili kyseisiä aukkoja monessa vaiheessa mm. uretaanilla ja silikonilla.

10.1.2012 Oven karmeja oikaistiin ja korjailtiin uretaanitiivistystä.
23.1.2012 Karmien oikomisen yhteydessä syntyneet eristeiden aukot urakoitsija täytti asennusliimalla ja peitti listalla. Kyseistä asennusliimaa ei ole tarkoitettu vesieristeeksi.


Viimeisin korjaus 23.1.2012
Moni kakku päältä...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti